Jazz i Karlskrona
 2021

 

Hej alla Jazzvänner!

 

Nu hoppas vi alla på bättre och ljusare tider, men ännu kastar coronapandemin sina långa skuggor över kulturlivet. Så länge antalet personer som får samlas i offentliga lokaler ligger kvar på åtta är det omöjligt att genomföra några konserter.
Därför har vi även denna säsong försäkrat oss om reservdatum i den händelse vi måste ställa in planerat evenemang. Med denna reservation är det oss trots allt en glädje att få önska vår publik – Väl mött under våren 2021.

 Ändringar i programmet och andra nyheter publiceras här på hemsidan på Facebook och instagram! 

 

Jam sessions och Jazzkissekatten återupptas så fort det blir möjligt.

Onsdagen den 17 februari i Konserthusteaterns foajé 19.30

Onsdagen den 17 februari kl 19.30
i Konserthusets foajé

Martina Almgren - Peace of Mind

Martina Almgren - trummor
Karolina Almgren - saxofon
Mattias Torell - gitarr
Owe Almgren - bas

 I trumslagaren och kompositören Martina Almgrens nya grupp PEACE OF MIND möts saxofonisten Karolina Almgren, gitarristen Mattias Torell och basisten Owe Almgren i ett kollektivt samspel. Musiken är en slags sammanfattning av Martinas musikaliska bana – egna kompositioner med inslag av jojk, native american songs och poesi. Tunga, jordnära grooves och eteriska melodier på ett organiskt och självklart sätt med en sprittande livfull underton.Torsdagen 11 mars  kl 19.30
i Konserthusets foajé

Anna Mia Barwe Trio BRS med Mattias Carlsson och Johan Kolsut.

Anna Mia Barwe - sång
Ulf Rådelius - bas
Bo Göran Sahlin - gitarr
Mattias Carlsson -saxofon
Johan Kolsut - trummor

En kväll full av musikalitet, sångglädje, humor och värme. Jazz och visa i skön förening.
 "Om någon svensk sångerska är arvtagare till Monica Zetterlund så är det Anna Mia Barwe. Hon berättar en historia, menar vad hon sjunger och berör" - Jan Sigurd.
Tisdagen 13 april  kl 19.30
Konserthusets foajé
Kjeld Lauritsen Trio med Miriam Mandipira

Kjeld Lauritsen - hammondorgel
Miriam Mandipira - sång
Per Gade - gitarr
Sören Frost - trummor

Kjeld Lauritsen – ett välbekant namn för Karlskronapubliken – som tillsammans med sin trio spelar allt från svängig jazz och vackra ballader till svettig blues och funk. Till oss kommer Lauritsen denna gång med sångerskan Miriam Mandipira. Med rötter i Zimbabwe är hon nu sedan flera år en hyllad vokalist i Danmark. Med sin mycket uttrycksfulla röst sjunger hon såväl jazz, blues och gospel som afrikansk populärmusik.
En riktig svängkväll utlovas!